Kb. 2 perc elolvasni

Homokba dughatjuk a fejünket, de ettől még tény, hogy sok vállalkozás életében szükség van, szükség lenne arra, hogy használja az online közösségi felületeket. Ma, amikor egyesek szerint a 4. ipari forradalom zajlik, nem tehetjük meg, hogy ezeket a felületeket átengedjük a konkurenciának.

Most tette közzé Marc Zuckerberg a Facebook csoporthoz tartozó felületek legfrissebb jelentését, melyben hatalmas számokat láthatunk. Közel 2 billió aktív Facebook felhasználó, több mint 1 billió WhatsApp és közel ugyanennyi Messenger felhasználó és több mint 500 millió az Instagramot aktívan használók száma. A linken látható videót egyébként eddig több, mint 2 millióan nézték meg. Ebben a videóban az is látható, hogy mekkora teret nyert ezeken a felületeken a videós bejegyzések száma. Ma már bárki készíthet kisebb-nagyobb, a vállalkozás életébe bepillantást engedő videót a mobiljával, egyenesen a Facebook, vagy Instagram oldalára. Ezzel erősítve a saját, vagy a vállalkozásának szakértői státuszát.

Persze nehéz ebben a “zajban” kitűnni a vállalkozásoknak, de rendszeres, szorgalmas munkával, hirdetésekkel láthatóvá lehet válni, ügyfeleket lehet szerezni. A Facebook hirdetések már megjelennek az Instagramon is, és akár napi 200 Ft-tal is elindíthatók.

Ha fiatalok tartoznak a célcsoportunkba, ott kell jelen lennünk, ahol elérhetők. Sok fiatal használja a Snapchat-et, és számos neves “cég” megtalálható rajta. a Cosmopolitan-tól, a CNN-en keresztül, a Nike-ig. A Snapchat a fiatalok körében dinamikusan növekszik, míg 2015 őszén a Piper Jaffray elemzése szerint a megkérdezett fiatalok 19 %, addig 2016 tavaszán már 28-uk részesítette előnyben a Snapchat-et az Istagrammal szemben. Nem véletlen, hogy a Zuckerberg érdekeltségébe került Instagram is bevezette a Story-kat, és 3 hónappal a bevezetése után, már több mint 100 millióan használják aktívan.

forrás

Természetesen egy-egy social media felület mellett jó szolgálatot tesz a vállalkozás saját weboldala, melyeket nem csak létre kell hozni, hanem aktívan frissíteni, új tartalommal is el kell látni.

Nagy segítség lehet még, ha hírlevél feliratkozókat gyűjtünk a weboldalunkra, vagy a Facabeook oldalunkra. Ezek a látogatók nagyon fontosak számunkra, hiszen aki feliratkozik, az már kis mértékben elkötelezett a cég felé.

Segítségedre tudunk lenni, ha úgy gondolod, hogy weboldalra, vagy social media oldalra van szükséged, kérj ajánlatot, írd meg kérdésed. Kapcsolat>>>

Kapcsolat